Informatie voor dierenartsen

Wij faciliteren dierenartsen met de verhuur van diagnostische apparatuur en specialistische behandelfaciliteiten. Heeft u voor een diagnose geavanceerde apparatuur nodig of wilt u een behandeling uitvoeren waarvoor u in uw eigen praktijk de faciliteiten niet hebt? Wij verhuren de volgende apparatuur en behandelfaciliteiten op onze locatie in Arnhem

CT-Scan*

Om afwijkingen aan de bloedvaten, herseninfarcten, tumoren en botbreuken op te sporen of beter in beeld te krijgen voor een diagnose of meer gerichte, operatieve ingreep. De scans kunnen tegen meerprijs ook beoordeeld worden door de internationaal radiologisch specialisten van VetCT.

Röntgenapparatuur*

Onze geavanceerde digitale röntgen biedt de mogelijkheid om staande röntgenfoto’s te maken (van belang bij hydro / haemothorax) en bereikt bij dikkere objecten een hoge detail- weergave. Dankzij de korte belichtingstijd zijn de foto’s bovendien scherper. De geproduceerde foto’s worden aangeleverd in DICOM-formaat. Deze kunnen tegen meerprijs ook beoordeeld worden door de internationaal radio- logisch specialisten van VetCT.

Echoscopie / Echografie

Met deze techniek die is gebaseerd op geluidgolven kunt u (afwijkingen in) organen van uw patiënt beter in beeld krijgen.

Endoscopie

Wij bieden een endoscopie-toren met verschillende endoscopen, bijvoorbeeld voor laparoscopische, thoracoscopische en arthroscopische onderzoeken en operaties en voor rhinoscopie en colonoscopie.

Operatiekamer

Wij beschikken over een afgeschermde state-of-the-art operatiekamer waar u als dierenarts nagenoeg alle veterinaire operatieve ingrepen kunt uitvoeren.

Samenwerking met Chirurg Nicolas Vos.

CT-veterinair is een samenwerkingsverband aangegaan met chirurgisch specialist N.J. Vos ECVS, wij bieden u een aantal specialistische operaties aan.

  1. Arthroscopie
  2. Operaties VKL
  3. Patella luxatie
  4. Fracturen
  5. Laparoscopie
  6. Chirurgie weke delen

Over Nicolas Vos:

Nicolas Vos is een erkend specialist in de dierenchirurgie in binnen- en buitenland. Nicolas heeft diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

Hij was nog niet klaar met studeren en deed een vervolgopleidingen in diverse landen: Amerika, Duitsland en Zwitserland. Naast dat Vos in deze landen erkend specialist is, staat hij in Nederland ook bekend als een erkend specialist in de chirurgie kleine en grote huisdieren en paardendierenarts. 

Na het afronden van zijn opleidingen is hij in de periode van 2005 tot en met 2009 actief geweest als chirurg en opleider van studenten en dierenartsen in diverse landen.

Tegenwoordig houdt Vos zich bezig met het delen van zijn kennis en kunde aan diverse klinieken in Nederland en opereert hij met veel plezier honden, katten, paarden en runderen vanuit zijn eigen onderneming, de Veterinaire Operatie Service.

Heeft u vragen over deze operaties of zijn er onduidelijkheden?

Kunt u contact opnemen via: info@ct-veterinair.nl

Dental Unit

Wanneer u wat uitgebreider dentaalwerk wilt doen, kunt u gebruik maken van onze geavanceerde Dental Unit. Deze heeft een UV-uithardingslamp, geïntegreerde ultrasone scaler, afzuiging, lucht- en spoelblazer, een langzame luchtmotor met verschillende hand- en hoekstukken en een snelle turbine.

Uw voordeel:

  • U blijft zelf het aanspreek- punt voor (het baasje van) uw patiënt en voert, met uitzondering van CT-scan en röntgendiagnostiek, alle handelingen zelf uit.
  • U hoeft niet te investeren in dure apparatuur maar betaalt alleen voor het gebruik, bij echoscopie en endoscopie al vanaf één kwartier.
  • Wij bieden een representatieve ontvangst- en wachtruimte voor uw patiënt en het baasje.

*De CT-Scan en röntgenapparatuur worden bediend door specialisten van CT-veterinair